Bedrijfsfotografie

Goed beeldmateriaal is cruciaal bij een goed ontwerp en als fotograaf kan ik je daarbij helpen. Vanuit mijn vakgebied leg ik je graag in jouw omgeving vast. Op een zakelijke, formele manier of juist informeel en creatief.

Bedrijfsfotografie

Goed beeldmateriaal is cruciaal bij een goed ontwerp en als fotograaf kan ik je daarbij helpen. Vanuit mijn vakgebied leg ik je graag in jouw omgeving vast. Op een zakelijke, formele manier of juist informeel en creatief.

Wat je van mij mag verwachten
We gaan eerst samen in gesprek, zodat jouw wensen duidelijk worden. ​Vóór het fotograferen is het namelijk erg belangrijk dat ik weet wat je wilt, nodig hebt en wenst, wat je van mij verwacht en wie de foto's gaat zien (doelgroep). Na het gesprek ontvang je van mij een offerte. Na het ontvangen van de getekende opdrachtbevestiging plannen we jouw fotoreportage in.​

Wat ik van jou verwacht
Tijdens de reportage vraag ik jouw geduld en tijd.
Tijd om in alle rust de juiste beelden te kunnen maken.

Na de fotoreportage
Ongeveer een week na de fotoshoot kun je jouw foto’s in een online gallery bekijken en selecteren. Je ontvangt hiervoor een mailtje van mij met een persoonlijke link. Als jouw selectie bij mij bekend is, bewerk ik de foto’s van jouw keuze tot in detail.

Je ontvangt van mij een digitale factuur. Na betaling ontvang je de gevraagde fotoselectie (JPG-bestanden) middels een downloadlink in jouw mailbox volgens de afgesproken voorwaarden.

Impressie van mijn fotowerk

Waarom ik geen RAW-bestanden deel
Ik lever geen RAW-bestanden aan klanten. Soms vraagt een klant mij hiernaar, omdat hij of zij gelezen heeft dat ze ernaar moeten vragen. Anderen vragen naar deze RAW-bestanden, omdat ze denken dat een RAW-bestand van betere kwaliteit is.

In werkelijkheid is een RAW-bestand geen afgewerkt of bruikbaar product. Het bestand dient te worden bewerkt en omgezet in een bruikbare bestandsindeling. Zou je bijvoorbeeld een RAW-bestand willen laten afdrukken, dan krijg je te horen dat dit niet gaat. Elk vaklab (professioneel of voor particulieren) wil een JPEG-bestand hebben om afdrukken mee te maken, geen RAW-bestand. Ook online gebruiken we JPG-bestandsformaten.

Zou ik jou een RAW-bestand geven dan is dat niet handig en zou het je uiteindelijk enkel frustreren.

Een andere reden waarom ik mijn RAW-bestanden in eigen beheer houd, is omdat het bewerken van de beelden (om er vervolgens JPEG's van te maken) deel uitmaakt van mijn creatieve proces. Dit proces maakt ook deel uit van wie ik ben als fotografe en het gaat dus niet puur om "op het knopje drukken".

Wil je nog meer lezen over foto's en auteursrecht dan verwijs ik je graag door naar de website Focus Magazine.

Contact

Team4sites

Heesterbos 11
5298 CH Liempde

Neem contact op

Neem contact op

Voor ontwerp & fotografie

Daisy
daisy@team4sites.nl
T. 06 - 33 777 628

Voor web & software

Arno
arno@team4sites.nl
T. 06 - 40 56 87 42

© 2021-2023